Mens en dier te water: brandweer in actie

Nieuwveen/Langeraar – De brandweer is zondag 25 februari twee keer in actie geweest. De eerste keer was er groot alarm, omdat er een vrouw in de Langeraarse Plassen lag en rond 17.30 uur lag er in Nieuwveen een schaap in de sloot.


Kort na half vijf werd grot alarm geslagen, nadat een omstander een vrouw in het water van de Langeraarse Plas zag drijven. Vanaf het Kerkpad is de brandweer met een boot er op afgegaan om de vrouw uit het water te halen. Er was ook een traumahelikopter opgeroepen, die een landing maakte op het kerkplein in Langeraar. Uiteindelijk is de vrouw met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe de vrouw te water is geraakt en hoe het met haar is, is niet bekend.

Schaap

De ploeg van kazerne Nieuwveen werd zondagmiddag (17.30 uur) opgeroepen voor een dier in problemen langs het Johannespad te Nieuwveen. De meldkamer gaf mee dat er een schaap te water lag nabij het terrein van Landgoed Ursula. Echter bij het inmelden werd er naar de alarmcentrale teruggebeld door de melder dat het schaap inmiddels op het droge was.