Milan en Rosanne winnen Zwemloop

Nieuwkoop – De jaarlijkse zwemloop van zondag 8 april is gewonnen door Milan Brons en Rosanne de Boer.

Een heerlijk warme lente-ochtend en de afwezigheid van wind zorgden voor een mooi deelnemersveld in de door Stichting Triatlon georganiseerde Zwemloop.

Milan en Rosanne waren de winnaars na 1 kilometer zwemmen en 10 kilometer lopen. Rosanne kwam vlak na Milan het water uit en wist tijdens haar looponderdeel de voorsprong op Marliese Vollebregt te behouden. Ook bij de heren was de winnaar al na het zwemonderdeel vastgesteld. Milan was al na 12 minuten klaar met zijn kilometer zwemmen. Het gat dat hij daarmee sloeg met de achtervolging liep verder uit tijdens zijn 10 kilometer lopen. Hij finishte met ruim 2,5 minuut voorsprong. De winnaar van vorig jaar, Pascal Valentijn, werd vierde. Hij verloor de sprint om de derde plek van Tom de Visser.

Jeroen Velders en Meike Regeling wonnen de 500 meter zwemmen en 5 kilometer lopen Jeroen heeft de hele wedstrijd de hete adem van Tim den Barber gevoeld, die tweede werd, met vlak achter hem Ian Pennekamp. Bij de dames werd Jolanda ten Brinke tweede en de winnares van vorig jaar finishte als derde.

De jeugd heeft de toekomst
Voor jonge atleten en atleten die eens willen ‘snuffelen’ aan triathlon stond ook dit jaar een korte afstand van de zwemloop op het programma. De 250 meter zwemmen en 2,5 kilometer hardlopen werd gewonnen door Robin Schols en Fleur van Leeuwen.

Er deden bijna 70 Scala-leerlingen mee aan de zwemloop. De Scala College-leerlingen van 5 havo en 5 vwo die het vak BSM volgen stonden zondagochtend vroeg op om met elkaar de strijd aan te gaan en daarmee een periode van vele trainingsuren af te sluiten. 500 meter zwemmen en vervolgens 5 kilometer hardlopen. Spannend vonden ze het allemaal. En vroeg. Maar na afloop was iedereen toch ook echt trots op zijn prestatie.

De organisatie bedankt alle deelnemers voor hun deelname en de vrijwilligers voor hun inzet. Ze hopen de Zwemloop volgend jaar opnieuw te mogen houden.