Minder warm

Regio – Komende dagen wordt het minder warm en blijft het zo goed als droog.

Vandaag schijnt eerst op veel plaatsen de zon. In de loop van de dag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. Het blijft daarbij wel overwegend droog. Het is minder warm met 19 of 20 graden. Toch zal het zeker niet onaangenaam zijn want er staat amper wind.

Ook dinsdag ziet het er prima uit met flinke zonnige perioden. In het westen komt in de loop van de middag iets meer bewolking voor en zou wat lichte regen kunnen vallen. De temperatuur ligt rond een graad of 20 en de zuidwestenwind gaat aantrekken en wordt matig in het binnenland en (vrij) krachtig in de kustgebieden, 5-6 Bft.

Woensdag begint met vrij veel bewolking. In de loop van de dag wordt het steeds zonniger en het blijft op de meeste plaatsen droog. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en het wordt 20-22 graden.

Op donderdag gaat de zuidwestenwind nog wat verder aantrekken naar matig tot vrij krachtig in het binnenland. Aan zee staat een krachtige wind, op de Wadden mogelijk hard, 7 Bft. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af, met name in het noordwesten kan wat regen vallen. Met maximaal 23 graden is het opmerkelijk warm.

De dagen daarna is de kans op een overgang naar natter en koeler weer ongeveer net zo groot als de kans op het aanhouden van het overwegend droge en warme najaarsweer.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en  facebook

regenachtigedagen