Minkukel van het jaar

Marten Toonder de tekenaar van Tom Poes en Olivier B Bommel introduceerde de term Minkukel. Sinds dat moment doen vele politici moeite om deze titel te verkrijgen.

Good old bles

Landelijk komt Mark daar dit jaar zeker voor in aanmerking. Eerst roepen dat hij de uitslag van het referendum zal respecteren. Maar als dit negatief uitvalt zich in allerlei bochten wringen om er onderuit te komen. Vervolgens zich scharen achter een inlegvelletje en vervolgens toch Ja doen.

Ook in Raarmeer is dit jaar gestreden om de titel “Minkukel van het jaar”. Aanvankelijk waren er twee genomineerden. Maar voor het zover was nam Trudy afscheid. Ze liet haar opvolgers achter met een rammelend dossier over het Zuideinde en een financieel debacle aan de Achterweg. Guus werd stevig geattaqueerd over de verkeersveiligheid in Aardam.

Maar op de valreep werden zij uit onverwachtse hoek gered uit hun bizarre situatie. Ene Tom trok een veel te grote broek aan om vervolgens als broekie afgeserveerd te worden door Pien.

Met grote woorden bestreed hij de wethouder. De wethouder verdiende een motie van treurnis aldus de Rookie van de Raad. Maar bij de stemming bleef er niets meer over van zijn betoog. Hoe snel kan je de geloofwaardigheid naar je achterban kwijt zijn?

De uitslag is duidelijk. Hij is de Minkukel 2016 van Raarmeer.

De versierselen behorende bij deze prijs kan hij ophalen bij

Good Old Bles