Mist en kou

Regio – Deze ochtend is kans op mist en lokaal kan de weg glad zijn. In het noordoosten kan mist hardnekkig zijn en blijft de temperatuur mogelijk onder nul. Op andere plaatsen zien we al gauw een stralende zon en wordt het 3-4 graden. De dagen daarna wordt het zachter en neemt de bewolking en kans op regen toe.

Deze ochtend heeft opnieuw het noordoosten kans op hardnekkige (dichte) mist. Ook op andere plaatsen kan het in de ochtend mistig zijn, maar komt vervolgens ook de zon goed door. Handschoenen en een sjaal zijn geen overbodige luxe. In de ochtend vriest het en zeker op fietsbruggen en viaducten kan het glad zijn. In de middag stijgt de temperatuur naar 3 of 4 graden, maar onder de mist blijft het mogelijk de hele dag vriezen. Er staat daarbij weinig wind uit oostelijke richting.

Op Sinterklaasavond ontstaat op meerdere plaatsen mist en gaat het al snel op veel plaatsen enkele graden vriezen. In Zeeland neemt gedurende de nacht de bewolking toe en stroomt zachtere lucht de provincie binnen, waardoor de temperatuur mogelijk boven nul blijft.

Dinsdag vroeg in de ochtend krijgt ook het westen met meer bewolking te maken. Verder naar het oosten is het nevelig en lokaal komt (dichte) mist voor. Geleidelijk raakt het hele land overwegend bewolkt, maar het blijft wel droog. De temperatuur stijgt naar 2 graden in het oosten van Groningen tot 7 graden in Zeeland en er staat een zwakke tot matige zuidenwind.

Woensdag is er overdag veel bewolking en is lokaal een spatje regen mogelijk. De temperatuur ligt tussen 6 graden in het noordoosten en 10 in het zuidwesten. In de ochtend staat er een zwakke zuidenwind, maar in de middag draait de wind naar het zuidwesten en trekt aan naar matig tot vrij krachtig.

De dagen daarna wordt het zacht voor de tijd van het jaar met overdag temperaturen van 10 of 11 graden en in de nachten wordt het niet veel kouder dan 7 of 8 graden. Er staat meestal een matige, soms vrij krachtige, zuidwestenwind en het weerbeeld bestaat uit bewolking en regelmatig regen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en  facebook

regenachtigedagen