Mistig en droog

Regio – Vanochtend lost de mist op. Daarna is in het westen kans op een bui met soms zon. In het oosten is het overwegend bewolkt en kan het licht regenen. In het weekend is het overwegend droog bij een graad of 11.

Vandaag is het in de ochtend behoorlijk fris en wordt het zicht op verschillende plaatsen beperkt door mist. In het westen kan daarna de zon zich even tonen, maar komen ook enkele buien voor. In het oosten is het wolkendek in de middag gesloten en valt van tijd tot tijd lichte regen. De maximumtemperatuur ligt tussen 10 graden aan de Duitse grens en 13 aan zee. Aan de kust staat een matige, soms vrij krachtige, noordelijke wind. Boven land is de wind meestal westelijk en zwak tot matig van kracht.

Zaterdag kan de dag met mist beginnen. Verder zijn er wolkenvelden met tussendoor ruimte voor de zon. De kustprovincies blijven gevoelig voor een enkele bui, maar een grote hoeveelheid regen valt er niet. Met temperaturen tussen 10 en 12 graden is het iets kouder dan normaal. In de nacht naar zondag kan de temperatuur tot dicht bij het vriespunt dalen.

Zondag blijft het op de meeste plaatsen droog. Zeker in het zuiden en westen laat de zon zich regelmatig zien. Op de meeste plaatsen wordt het een graad of 11. In Groningen blijft het een graadje kouder en in Zeeland wordt het een graadje warmer. Er staat niet veel wind.

Volgende week gaat de temperatuur iets omhoog, maar valt wat vaker regen. Later in de week wordt het mogelijk weer kouder.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

regenachtigedagen