Mooie woorden bij afscheid

Nieuwkoop – Over de doden niets dan goeds en ook over vertrekkende raadsleden worden geen vervelende dingen gezegd. Negen raadsleden en een veelvoud aan fractie-assistenten zwaaiden dinsdag 27 maart af. Er waren ook twee koninklijke onderscheidingen.

Dag fractie-assistenten …

Tijdens een besluitvormende raadsvergadering op 27 maart is afscheid genomen van een groot aantal fractie-assistenten. Eerst deed burgemeester Buijserd dat in algemene zin en daarna volgden vijf fracties. Namens Natuurlijk Nieuwkoop bedankte Pien Schrama Elly de Jeu en Tessa van Diemen-Schrama. Namens het CDA bedankte Nicolette Oosterhof o.a. Oana Popa en Antoinette Ingwersen. Jan Hardenberg (VVD) bedankte Hans Kruit en Donja Kooman, Marco Oehlenschläger (D66) bedankte alleen Chris van Buuren. Namens SBN bedankte Remco Hendriks Wilma v.d. Meulen, Saskia Poen, Niels Rood en Robbert vd Jagt.

De meeste van deze mensen komen niet meer terug, maar wellicht dat een enkeling terug komt als de nieuwe raad is geïnstalleerd en het college is gevormd.

Negen raadsleden weg

Zowel burgemeester Buijserd als nestor van de raad: Berry Dors spraken dinsdag ook de negen afzwaaiende raadsleden toe. Buijserd: ‘Raadswerk is vooral ook opkomen voor een ander. Er is in deze laatste periode veel gebeurd en dat heeft u geweten.’ Ook Dors sprak de negen toe en maakte het nog wat persoonlijker en dat leverde hier en daar een traantje op. Mooi was dat juist dan leden van andere partijen voor een troostende arm zorgden.

Dag raadsleden …..

Olga Jacobs (D66) was er niet bij, maar ook voor haar waren er mooie woorden, bloemen, de bekende vaas, een boek en een knuffel-otter.

De andere acht: Marco Oehlenschläger, Martin Hoekstra (D66), Jan Hardenberg (VVD), Leen Mur (Fractie Mur), Jan Tersteeg (NN), Nicolette Oosterhof, Arie van Wijk (CDA) en Lyna Kant (SBN) viel dezelfde eer te beurt. Ze werden tevens nog toegesproken door eigen partijgenoten en soms waren daar ook presentjes bij.

Voor Jan Tersteeg (NN) en Leen Mur (Fractie Mur) was er ook nog een koninklijke onderscheiding, omdat zij vele, soms tientallen, jaren in de raad actief zijn geweest.

Lintje voor Leen en Jan