Na een dipje toch weer beter

Regio – Na het donderdagdipje wordt het vandaag en zaterdag prima weer met zon en stapelwolken. De buienkans is klein. Met 22-24 graden is het opnieuw tijdelijk wat warmer.

Vanochtend is er nog veel bewolking. Plaatselijk is het aan het begin van de ochtend mistig. De mist lost gauw op en in de loop van de ochtend breekt het wolkendek op steeds meer plaatsen open. Halverwege de middag zijn er toch weer veel stapelwolken en is de zon tijdelijk minder vaak te zien. Het blijft waarschijnlijk droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 22 graden in de kustgebieden en 24 in het zuiden, zuidoosten en oosten. Daarmee is het een stuk warmer dan de voorgaande dagen en opnieuw zachter dan normaal. Er staat een overwegend zwakke wind uit zuidwestelijke richtingen. Daardoor is het voor het gevoel zeer aangenaam.

Zaterdag is het heerlijk weer met vooral in de ochtend flinke zonnige perioden. In de middag trekken vanuit het westen enkele wolkenvelden over het land en neemt de kans op een bui toe. Het wordt 20 graden langs de westkust tot 24 in het oosten en zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige westenwind.

Zondag is er een mix van zon en stapelwolken. Verspreid over het land kan een bui voorkomen. De temperatuur doet een stapje terug ten opzichte van de voorgaande dagen. Het kwik stijgt naar 17-21 graden. Er staat een overwegend matige westenwind.

De dagen daarna ligt de middagtemperatuur met 18-22 graden rond normale waarden voor de tijd van het jaar. Daarbij is het prima zomerweer met een afwisseling van zon en stapelwolken. Bovendien is de buienkans klein. In de tweede helft van de week lijkt het warmer te worden en kan de temperatuur in het zuidoosten opnieuw de grens van 25 graden overschrijden.

Bron: weeronline