Na regen komt …..

Regio – Vrijdag (vandaag) is het overwegend droog met wolkenvelden, soms zon en maxima van 10-14 graden. In het weekend is het heerlijk weer met veel zon en 16-21 graden.

zonnig

Vanochtend kan plaatselijk nog een spat regen vallen. Het is overwegend bewolkt. In de middag breekt vanuit het zuiden de bewolking steeds vaker open en neemt de kans op neerslag af. Met middagtemperaturen van 10 graden in het noorden tot 14 in het zuiden is het redelijk fris, maar op zich prima festivalweer. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind in het binnenland. Op de Wadden is de wind soms vrij krachtig.

‘s Avonds klaart het op steeds meer plekken op en is het overwegend droog. In de nacht naar zaterdag is het meest helder in de zuidelijke helft van het land. In het noorden komen wat meer wolkenvelden voor. Het koelt af naar 6 à 7 graden.

Zaterdag wordt een prachtige lentedag. Er is een afwisseling van zon en enkele stapelwolken en het blijft droog. In de middag trekken vanuit het zuiden enkele velden hoge bewolking over het land, maar de zon komt daar makkelijk doorheen. Er staat een overwegend matige wind uit oostelijke richtingen.

Met maximumtemperaturen van 16 graden in het noorden tot 21 in Brabant en Limburg is het zeer aangenaam. Op de Wadden blijft de middagtemperatuur met circa 14 graden iets achter op de rest van het land. In de avond kan in het uiterste zuiden een lokale bui voorkomen.

Zondag is er een mix van stapelwolken en zon. De zon is minder vaak te zien dan op zaterdag.  De wind waait uit het noorden en is zwak tot matig. Met een maximumtemperatuur van 16 graden in het noorden tot 18 in het zuiden is het nog steeds prima weer. Op de Wadden wordt het door de noordenwind circa 14 graden.

Na het weekend is er een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. Het wordt met 10-15 graden opnieuw iets frisser. Wel is de kans op regen klein. De wind komt uit noordelijke richtingen en kan het van tijd tot tijd fris doen aanvoelen.

Bron: weeronline