Na woensdag weer zacht en droog

Regio – Vandaag neemt de wind af, maar het blijft zacht en regenachtig. Vanaf woensdag wordt het droog en vrij zonnig.

We beleven vandaag, maandag een sombere herfstdag met perioden met regen. Op sommige plaatsen valt meer dan 10 mm. Pas in de tweede helft van de middag wordt het vooral in het zuidwesten en westen een stuk droger. De wind is slechts zwak tot matig uit een zuidoostelijke richting. In de nacht naar dinsdag krijgen de kustprovincies, vooral in het noordwesten, nog een paar pittige buien.

Dinsdag begint op veel plaatsen bewolkt. In het (zuid)oosten valt nog wat regen, maar dit regengebied trekt snel naar Duitsland weg en in de loop van de ochtend wordt het daar droog. In de kustprovincies komen enkele buien voor en tussendoor schijnt de zon. Dinsdagmiddag neemt de buienkans af, als laatst in het noorden. De zon komt steeds beter uit de verf. Met 12 graden in het noorden en 14 graden in het zuiden is het alweer zeer zacht. Minpunt is de stevige zuidwestenwind.

Woensdag, donderdag en vrijdag kunnen we genieten van rustig najaarsweer dankzij een krachtig hogedrukgebied boven Oost-Europa. Het is droog en vrij zonnig herfstweer en er waait slechts een zwakke tot matige zuidoostenwind. In de rustige atmosfeer kan het tijdens opklaringen ‘s nachts goed afkoelen. Donderdag en vrijdag is kans op lichte vorst. Ook mist en lage bewolking liggen dan op de loer die overdag niet overal even snel oplossen. Bron: weeronline