Nalatigheid kost Nieuwkoop half miljoen

Nieuwkoop – Er is veel verwarring en er zijn onduidelijkheden over de vestiging van gemeentewerken, zo laat het CDA weten.

legeplek

Het CDA is bang dat dit te lang een lege plek blijft

In een persbericht laat het CDA zich boos uit: ‘De gemeente Nieuwkoop laat zich de komende 3 jaar een half miljoen door de neus boren door vérgaande slordigheid.’
Nieuwkoop is volgens het CDA namelijk helemaal vergeten om de huur van de huidige gemeentewerf op te zeggen waardoor het huurcontract nog tot 2021 intact blijft.
Hierdoor wordt de aanleg van de nieuwe gemeentewerf drie jaar uitgesteld omdat de huur van de oude werf bij de gemeente als een blok aan het been blijft hangen.

Voor Kees Egberts en Nick Draper van het CDA was de situatie zo onoverzichtelijk geworden dat zij de verantwoordelijk wethouder hierover vragen hebben gesteld en de brief over de gemeentewerf op de agenda hebben laten zetten voor de Meningvormende Raad van (vanavond) 16 februari 2017.
Het CDA meent dat de gemeente door deze fout de komende 3 jaar een kleine 500.000 euro huur moet betalen

‘Natuurlijk probeert het college de schade te beperken,’ zegt Egberts. Maar deze suffigheid kost de gemeenschap onnodig geld. Een dergelijk bedrag hadden wij als CDA veel liever anders willen besteden. Bijvoorbeeld als inzet voor de binnensportaccommodaties.’

Vanuit het college is de berichtgeving in een 13 kantjes tellende brief wat genuanceerder. Niet duidelijk is aan te tonen of de huur is opgezegd. Volgens de betrokken ambtenaar is dat wel gedaan, maar de verhuurder zegt van niet. Verzuimd is om van dat gesprek een verslag te maken. Juridisch sta je dan niet sterk en als college heeft daarom voor een alternatief scenario gekozen.