Nat, droog, zonnig, vorst

Regio – De week begint met een wat natte maandag en dinsdag, maar gaandeweg is de zon vaker te zien en neemt de buienkans af. Koning Winter lijkt volgend weekend terug te keren …..


Vanochtend (maandag) start de dag in de zuidelijke helft vrij zonnig. In het noorden is het grijs met regionaal mist. Gedurende de ochtend ontstaan stapelwolken en aan het eind van de ochtend is het overwegend bewolkt. ‘s Middags is er kans op buien, maar er zijn ook wat zonnige momenten. Het kwik stijgt naar 10 graden in het noordwesten tot 13 à 14 graden in de rest van het land. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuiden, die in de loop van de dag naar het noorden draait.
In de nacht naar dinsdag is er veel bewolking en komen talrijke buien voor. De buien trekken langzaam voorbij en plaatselijk valt veel regen.
Dinsdag verloopt grijs en nat. Talrijke buien trekken over het land en bewolking overheerst. Pas in de loop van de middag trekken de meeste buien oostwaarts en wordt het van het westen uit droger. De middagtemperatuur komt uit op 7-9 graden. Hiermee is het een stuk minder zacht dan de voorgaande dagen. Het is zelfs aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. De wind draait naar het westen en is matig tot vrij krachtig.
Dinsdagavond trekken vanuit het westen opklaringen over het land. In de nacht naar woensdag is het wisselend bewolkt en koelt het af naar 0 tot 2 graden. Plaatselijk kan het glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten.
Woensdag begint misschien met wat mist, maar die lost geleidelijk op en er komt zon voor terug. In de middag is het vrij zonnig met enkele wolkenvelden. Het is prima voorjaarsweer met maxima van 10-12 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen. In de loop van de dag draait de wind naar het oosten.
De dagen daarna blijft het lekker voorjaarsweer. Er is veel ruimte voor de zon en de buienkans is klein. Met maxima van 10-13 graden is het iets te zacht voor de tijd van het jaar. Normaal loopt de middagtemperatuur halverwege maart op naar een graad of tien.
In de loop van het weekend slaat het zachte voorjaarsweer mogelijk compleet om en klopt Koning Winter weer aan de deur. Koude Siberische lucht stroomt naar ons land en ‘s nachts is opnieuw kans op matige vorst. Overdag zorgt de felle maartzon ervoor dat het kwik naar 5-8 graden stijgt.

Bron: weeronline