Natuurlijk Nieuwkoop in Politieke Praat

Nieuwkoop – Natuurlijk Nieuwkoop is vrijdagavond 2 februari te gast geweest in het programma Politieke Praat van RTV Hollands Midden.

In de studio in Ter Aar spraken lijsttrekker Pien Schrama, Berry Dors, Kees Hagenaar en Bas Oostwouder met Peter Vos. In het eerste uur werden de kandidaten voorgesteld en blikte men nog even terug op de resultaten uit de recente raadsperiode. NN heeft niet in de coalitie mee kunnen doen, maar heeft wel een aantal zaken mee kunnen realiseren.

In de komende raadsperiode (2018-2022) wil NN ook actief meedoen. De partij wil vooral verbindingen herstellen die zijn weggevallen. ‘De communicatie met de inwoners mag best wat beter. Het mag ook anders, met name mensen in een eerder stadium betrekken en echt laten meedenken. Niet eerst een relletje veroorzaken en dan pas gaan praten om de boel te herstellen.’

In het tweede uur kwam vooral het verkiezingsprogramma aan bod. Kees Hagenaar benoemde onder andere de conciërge op scholen, die er moet komen om de werkdruk bij de leerkrachten te laten dalen. Pien Schrama focuste op de zorg en Berry Dors sprak over de al dan niet actieve rol van de gemeente naar de ondernemers.

Wie het programma wil terugluisteren gaat naar www.rtvhollandsmidden.nl