Nederlandse Top aan de start in Nieuwkoop

Nieuwkoop – Tijdens de 35e editie van de Triathlon Nieuwkoop, zondag 21 mei, wordt gestreden om de titel ‘Nederlands Kampioen 2017’. Het aantal inschrijvingen voor deze jubileumeditie overtreft alle verwachtingen en daarom klinkt het startschot bij Jachthaven Tijsterman dit jaar dan ook eerder dan andere jaren, om 9.00 uur.

Aankondiging triathlon mei 2017 _FOTO PEP fotografie

4 starts met in totaal ruim 400 deelnemers en 45 trio’s
Ruim 360 Heren, 52 Dames en 45 trio’s staan zondag 21 mei aan de start bij Tijsterman. Om een veilige wedstrijd te kunnen bieden besloten we om de atleten over meerdere startseries te verdelen:
• Het Nederlands Kampioenschap Dames start om 9.00 uur
• De open serie start om 9.03 (hierin starten de heren die niet meestrijden om een NK-titel)
• De trio’s starten om 9.06
• Het Nederlands Kampioenschap Heren start om 12.30

Evert Scheltinga is net terug van een trainingsstage in Zuid Afrika en verdedigt dit jaar zijn Nieuwkoopse titel. Vorig jaar won Evert met overmacht, maar zal het dit jaar waarschijnlijk zwaar krijgen door deelname van andere toppers zoals oud winnaars als Dirk Wijnalda en Erik Simon Strijk. Maar ook Martijn Dekker en zijn broer, Diederik Scheltinga, zullen er alles aan doen om er een spannende strijd van te maken in Nieuwkoop.

Bij de dames staat de Nederlands Kampioene van vorig jaar, Sarissa de Vries, aan de start. Zij krijgt te maken met ‘oud’ Nieuwkoop-winnares Hanneke de Boer. Na haar zwangerschap liet ze met haar winst in Breukelen al zien dat deze kersverse moeder nog altijd mee kan draaien in de top. Andere namen waarmee Sarissa zeker rekening moet houden zijn Rachel Bellinga, Tineke van de Berg, Sandra Wassing, Marleen Honkoop en Jolanda Nell.

Triathlonweekend start zaterdagavond 20 mei met Right To Play Jeugdtriathlon
Bijna 90 enthousiaste kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar staan te trappelen om mee te doen aan de Jeugdtriathlon. Ze starten om 16.00 uur met zwemmen in Zwembad de Wel, fietsen via sportpark De Dulen naar het evenemententerrein waar ze een rondje hardlopen. De kinderen hebben begin mei meegedaan aan een hardloop- en zwemclinic onder leiding van Tineke Quak van zwemvereniging de Plas en zijn er klaar voor om 20 mei te knallen.

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor Nederlands Kampioenschap
Meld je aan als vrijwilliger en maak dit Nederlands Kampioenschap van dichtbij mee. Geef bekers drinken aan, regel het verkeer, bouw het parcours op of houd toezicht op de zwemmers vanuit een bootje op de plas. Uiteraard krijg je van ons een lunchpakket en het unieke dry-fit NK triathlon-shirt! Je vragen of aanmelding kun je mailen naar: info@triathlon-nieuwkoop.nl.

Meer informatie vindt u op www.triathlon-nieuwkoop.nl

Auteur: Wendy Kranendonk
Foto bron: PEP Fotografie