Neuro Team Nieuwkoop

Nieuwkoop – Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid is ook gespecialiseerd in de behandeling van neurologische patiënten.

neuroteamnieuwkoop

Onder de enthousiaste leiding van Froukje van der Waerden, fysiotherapeute gespecialiseerd in de behandeling van neurologische patiënten is het Neuro Team Nieuwkoop opgericht met als doel een betere zorg voor deze patiënten. Het betreft bijvoorbeeld mensen na een Cerebro Vasculaire Aandoening (CVA of hersenbloeding), na een hersentrauma, maar ook mensen met Multiple Sclerose of de ziekte van Parkinson.

Er zijn contacten met verschillende neurologie afdeling in de regionale ziekenhuizen en revalidatiecentra, maar ook met andere betrokken werkers in de eerstelijn zoals de huisartsen, de wijkverpleegkundigen, de logopediste, de ergotherapeut en de diëtiste.

Via een gezamenlijke aanpak door alle betrokken is de zorg meer op elkaar afgestemd en daardoor is het mogelijk meer te bereiken dan via behandelingen door alle zorgverleners apart. Bakker & De Vos zijn in dit kader ook aangesloten bij landelijke netwerken als MS Zorg Nederland en ParkinsonNet.

Ook indien de therapiefase is afgesloten heeft Bakker & De Vos nog wel degelijk iets te bieden voor deze ex-patiënten. Ook voor hen geldt immers dat lichamelijke activiteit noodzakelijk is om lichamelijk en geestelijk in conditie te blijven. Zo zijn er trainingsmogelijkheden in zwembad de Wel en wordt er gewerkt aan het opzetten van een NeuroFitGym groep speciaal voor mensen met een CVA in de voorgeschiedenis.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of vraagt u zich af of dit wel iets voor u is? Neem dan contact op met Froukje van der Waerden via tel. 0172-575261, per mail info@bakkerendevos.nl of loop gewoon even binnen op Vijverhof 1 in Nieuwkoop. Meer informatie vindt u op www.bakkerendevos.nl