Neurofitgym van start

Nieuwkoop – Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid in Nieuwkoop start vanaf 23 juni met de NeuroFitGym (NFG) groep; een sportgroep speciaal voor mensen na een Cerebrovasculaire Aandoening (CVA).

neurogymvanstart

De groep gaat sporten in sporthal de Steupel in Nieuwkoop op de donderdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur. De begeleiding is in handen van Froukje van der Waerden (neuro-fysiotherapeut) en Mark de Vos (sportfysiotherapeut). Uiteraard is het mogelijk om een keer vrijblijvend mee te doen met de groep. Uiteindelijk kan er gekozen worden uit een kwartaal of een jaarabonnement.

Het sporten in de NFG groep is een uitbreiding van de mogelijkheden van het NeuroTeam Nieuwkoop. In dit team is de behandeling in de eerste lijn van patiënten met neurologische aandoeningen zoals een CVA, hersenbloeding, na een hersentrauma, Multiple Sclerose of de ziekte van Parkinson, opgezet.

Direct na een CVA volgt vaak een revalidatietraject en soms daarna nog een periode van fysiotherapie. Op een bepaald moment is de therapie fase echter voorbij en zijn er weinig mogelijkheden meer voor deze patiënten om verder te sporten onder deskundige begeleiding. Dit terwijl er door regelmatig sporten en bewegen vaak nog wel verbeteringen zijn te behalen met name op het gebied van het lopen, het evenwicht en de algehele fitheid.

Het regelmatig in een groep sporten met lotgenoten is daarnaast een goede manier om uit het isolement te komen waarin vele van deze patiënten zich vaak bevinden. Door het onderlinge contact vermindert het gevoel van “er alleen voor te staan” hetgeen een positief effect heeft op eventueel aanwezige sombere gedachten.

Meer weten? Neem dan contact op met Froukje van der Waerden bij Bakker & De Vos. Opgeven voor de NFG groep is mogelijk via tel. 0172-575261, per mail info@bakkerendevos.nl of loop gewoon even binnen op Vijverhof 1 in Nieuwkoop. Informatie vindt u ook op www.bakkerendevos.nl