Nicolaas Boys blijft uitstekend presteren

Nieuwveen – Nicolaas Boys heeft het in Nieuwveen ook het Leidse Rijnland aan de zegekar gebonden: 2-1. Daarmee hebben de Nieuwveners alles in eigen hand om de eerste periodetitel in de wacht te slepen, concurrent én buur Altior ging namelijk thuis onverwacht hard onderuit tegen RKDES: 1-4

DSC05783

De topper in de derde klasse begon nogal rommelig, topper omdat beide ploegen nog volop in de race waren, samen met het Langeraarse Altior, voor de eerste periodetitel. Het iets betere Rijnland schiep halverwege de eerste helft de eerste kans, goalie Stouten redde knap. Even later was het echter wel raak, Filippo zette de Leidse formatie op 0-1. Vlak voor rust ontglipte Jimmie Janmaat aan zijn directe belager, diens pass op spits Menno Moerdijk bleek niet te missen: 1-1.

De tweede helft begon Rijnland sterk en moest Nicolaas Boys terug, het hield echter de gelederen knap gesloten en loerde op de counter. Die kwam er en weer via Jimmie Janmaat, de snelle vleugelspeler vond opnieuw spits Menno Moerdijk: 2-1.

Rijnland moest risico gaan nemen en schonk daarmee Nicolaas Boys de broodnodige ruimte. Dat leverde Sjef de Groot een dot van een kans op en de deur definitief op slot te gooien, de middenvelder schoot in kansrijke positie voorlangs.
De overwinning kwam echter niet meer in gevaar, in januari speelt men het inhaalduel tegen WVC, Nicolaas Boys heeft aan een remise genoeg om de eerste periodetitel in de wacht te slepen.

Auteur: Adrie van Lith
Foto bron: Kees Verhaar