Nicolaas Boys verliest kostbare punten

Nieuwveen – Nicolaas Boys heeft in haar thuisduel tegen SJZ kostbare punten laten liggen: 2-2.

DSC08326 verkleind

De eerste helft was Nicolaas Boys na zeven minuten al dicht bij de openingstreffer, Jimmie Janmaat zag zijn inzet van de doellijn gehaald. Even later schoot Nicolaas Boys verdediger Luke van Veen zijn al geslagen goalie te hulp door de bal vlak voor de doellijn weg te halen. Nicolaas Boys kreeg het halverwege de eerste helft wat moeilijker, het leverde gele kaarten op voor Tom van Gils en Peter Burgmeijer.

Toch was het juist in die fase dat Nicolaas Boys aan de leiding kwam, de jarige Menno Moerdijk ,hij werd 36, scoorde in de 36e minuut: 1-0. Maar vlak voor rust kwam de ploeg van oud Nicolaas Boys trainer Ludo Pistorius via Sleijser weer op gelijke hoogte: 1-1.

Na de thee zag Menno Moerdijk, in kansrijke positie, zijn inzet gestopt door de SJZ goalie en “vergat” hij daarmee zijn verjaardag extra glans te geven. Na een uur spelen nam het bezoekende SJZ zelfs brutaalweg de leiding en hadden de Nieuwveners slechts een half uur om de zaak geheel te repareren: 1-2.

Dat lukte maar gedeeltelijk, Jimmy Janmaat tekende voor de gelijkmaker, verder kwam de koploper echter niet: 2-2. Daarmee verspeelde het twee kostbare punten in de strijd om de titel. Geluk bij een ongeluk was echter het verlies van het op de tweede plaats staande Altior en dus mogen de Nieuwveners zich alsnog tot “Herbstmeister” laten kronen.

Auteur: Adrie van Lith
Foto bron: Kees Verhaar