Nicolaas Boys verslaat Stompwijk

Nieuwveen – Nicolaas Boys heeft een knappe en verrassende zege op Stompwijk geboekt. Bij vlagen voetbalden de gasten beter, het vizier stond echter niet op scherp, dit in tegenstelling bij de Nieuwveners: 3-0.

Menno Moerdijk verkleind

Archieffoto: Menno Moerdijk (r) scoorde ook zondagmiddag voor Nicolaas Boys

Beide ploegen speelden vanaf de aftrap aanvallend en schotelden daarmee het publiek een alleraardigst duel voor. Na acht minuten vond Van Gils met een schitterende steekbal Jimmie Janmaat, die passeerde in één vloeiende beweging de Stompwijk goalie en schoof vervolgens simpel binnen: 1-0.

Stompwijk nam daarna de teugels stevig in handen en Tim Stouten zag tot twee keer toe een Stompwijk aanvaller voor zich opdoemen, in beide situaties bleef Stouten de zaak knap meester. De druk bleef, maar Nicolaas Boys haalde met die voordelige score toch de rust.

Na de rust trok een verbeten strijdend Stompwijk op weg richting de goal van Tim Stouten, wankelde Nicolaas Boys een paar keer, maar bleef het op de been. Eén van de spaarzame uitvallen leverde Nicolaas Boys zelfs een tweede goal op. Jimmie Janmaat vond met een gave voorzet het hoofd van Menno Moerdijk, het goudhaantje knikte hard en fraai binnen: 2-0.

Gezien het spelbeeld een enigszins geflatteerde tussenstand, geen Nieuwvener die er om maalde. Een kleine twintig minuut voor tijd verliet Menno Moerdijk ten faveure van Job Janmaat het veld. De invaller gooide een kwartier voor tijd, met zijn eerste goal in de hoofdmacht, het duel op slot: 3-0.

Auteur: Adrie van Lith
Foto bron: Kees Verhaar