Niet alleen walnoten ….

Ter Aar – Er komen niet alleen walnotenbomen in de Walnootstraat in Ter Aar. Er komen maar liefst zes soorten bomen en struiken in de op te knappen straat.

De straat gaat een tijdje open in verband met werkzaamheden aan het riool en eind maart start Rijneveld Infra met het kappen van de acht bomen, de aanleg van groenvakken en het (her)planten van bomen. Daarna wordt de bestrating aangepakt. Voor het werk aan de bestrating is nog geen planning, daarover worden de inwoners later geïnformeerd.

Eind 2017 was er een bewonersavond over onder andere het groen in de Walnootstraat. Inmiddels is bekend dat er dus acht bomen worden gekapt vervangen door nieuwe bomen. Bewoners hebben tijdens een bewonersavond hierover meegedacht. Omdat niet alle bomen geschikt zijn om in een woonwijk te planten, was er alvast een eerste selectie gemaakt. De volgende bomen en struiken zijn gekozen: De boom in het plantvak naast nummer 56: Walnoot; De bomen die in de bestrating en kleine plantvakken staan: Perzisch IJzerhout; De struiken rondom de bomen: Hypericum en ook in het plantvak bij nummer 20 wordt een walnootboom geplaatst.

Bestrating

Na het graafwerk pakt men de bestrating in de gehele Walnootstraat aan (behalve de parkeerplaats bij de Lijsterbeslaan). De datum is nog niet bekend, maar het betekent dat de aannemer de bestrating eruit haalt, de straat ophoogt en dezelfde bestrating er opnieuw inlegt. Hierdoor komen sommige tuinen/terreinen lager te liggen dan de openbare weg. Als dit het geval is, zorgt de aannemer ervoor dat de bestrating van het openbaar gebied aangesloten wordt op de bestrating in uw tuin, tot maximaal 1 meter de tuin in. Het aanvullen van perken/gras/grond valt daarbuiten en moet u zelf ophogen.

Bron www.nieuwkoop.nl