Nieuw afvalbrengstation in beeld

Nieuwkoop – Al in juli 2013 lag er een besluit om om op bedrijventerrein Schoterhoek in Nieuwveen een nieuw afvalbrengstation te bouwen. Ruim vier jaar later komt het nieuwe station in beeld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nieuw afvalbrengstation in wording

Dit nieuwe afvalbrengstation vervangt de huidige afvalbrengstations in Ter Aar en Nieuwkoop. Volgens de gemeente zijn beide brengstations zijn te klein en voldoen niet meer aan de wettelijke eisen die worden gesteld aan dergelijke voorzieningen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hier rijden vanaf januari de auto’s van inwoners, die grof afval komen brengen. Links beneden komen de bakken te staan.

Het nieuwe afvalbrengstation is gericht op een goede dienstverlening, dat wil zeggen ruimere openingstijden dan nu het geval is bij de huidige afvalbrengstations, een snelle afhandelingstijd en een centrale ligging. Het nieuwe afvalbrengstation is ontworpen voor een toekomst waarin afvalscheiding steeds belangrijker wordt. Op het afvalbrengstation kunnen straks maar liefst 18 afvalstromen gescheiden worden ingezameld.
Naar verwachting zal het nieuwe afvalbrengstation in januari 2018 in gebruik worden genomen.
Een nieuw onderkomen voor de buitendienst op dezelfde locatie wordt pas in 2021 in gebruik genomen. Tot die tijd blijft men in het huurpand op het voorste deel van het bedrijventerrein.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zicht op Nieuwveen vanaf afvalbrengstation, achter bedrijventerrein Schoterhoek I