Nieuw brandweervoertuig Nieuwveen

Nieuwkoop – De vrijwilliger brandweer van kazerne Nieuwveen heeft deze week een nieuw brandweervoertuig ingebruikgenomen.

Nieuwe PM-DS 2163 (foto: DutchFireImages)

De oude 2163 is nu vervangen voor een nieuwe PM-DS 2163. De PM-DS (personeels-materiaalwagen met drukluchtschuim) is uitgerust met het schuimblussysteem van One-Seven®, net als de oude. Omdat het vorige voertuig was afgeschreven en steeds meer storingen ging vertonen, moest er een ander voertuig komen. Deze werd vrij spoedig gevonden bij de leverancier van het One-Sevensysteem in Nederland, de Fa. BMT uit Oss. Bij dit bedrijf kon hun demovoertuig gekocht worden met een modern aansturingssysteem voor het schuim.

Na goedkeuring voor de directie van Brandweer Hollands Midden is dit voertuig aangeschaft en geschikt gemaakt voor de uitruk en de afgelopen weken kon er volop geoefend worden.

Het nieuwe voertuig, met extra (gevouwen) slangen aan boord, is speciaal bruikbaar voor recreatieparken e.d. in het verzorgingsgebied. Met weinig water kan op grote afstand in korte tijd schuim ingezet worden, zeker daar waar de voertuigen niet kunnen komen. Daarnaast kan dit voertuig met drukluchtschuim uitermate goed ingezet worden bij “normale” gebouw- en voertuigbranden.
De komende tijd zal er op het oefencentrum op de Maasvlakte (Falck) realistisch geoefend gaan worden met deze auto. Daarnaast zal dit voertuig eveneens uitrukken als First Responder bij reanimaties. Deze spullen zijn ook ingebouwd in deze auto.