Nieuwe concertserie in ‘t Reghthuys

Nieuwkoop – In ‘t Reghthuys zijn de komende periode weer een aantal concerten gepland.

regthuys

Het afgelopen seizoen was zeer succesvol met sfeervolle zaterdagavond concerten.  Voor het komende seizoen is weer een prachtig programma samengesteld . Bezoekers kunnen tijdens vijf zaterdagavonden genieten van achtereenvolgens Jazz, van in het Nederlands vertaalde Tango’s, van Micheline van Hautem met haar programma À la Carte, van Franse chansons met Charlotte Haesen en van de in opmars zijnde componiste/performer LAVALU met een liedjesprogramma van achter de piano.
14 oktober – Trio Jos van Beest met zangeres Mariëlle Koeman brengen een breed repertoire uit het onuitputtelijke ‘American Songbook’. Mariëlles stem heeft een zeer eigen signatuur waarmee zij “in de song kruipt”. Begeleider pianist Jos improviseert daarbij op verrassende wijze. Zet daar de gitarist Joost Zoeteman en bassist Taeke Stol bij en het kan niet anders of het wordt een geweldige jazz avond.
18 november – Pianiste/componiste Margreet Markerink en zanger/acteur Kees Scholten nemen u in hun programma ‘De moed om te vertrekken’ mee naar een wereld van havenkroegen, huurkazernes en bordelen. Tango’s in het Nederlands gezongen, poëtisch vertaald door Kees, laat Margreet op een bijzondere manier tot leven komen, samen met het gepassioneerde vioolspel van Emmy Storms.
20 januari – Micheline van Hautem – zang & dwarsfluit en Erwin van Ligten – gitaar en backing vocal. Een fantastische muzikale samenwerking om  de vingers bij af te likken ! Muziek van Brel, Piaf, Trenet, maar ook Sting, Stones en Crosby, Still, Nash & Young, getransformeerd tot uiterst persoonlijke versies. Twee performers, steeds één kloppend hart.
17 februari – Charlotte Haesen en Philip Breidenbach – Franse chansons. Charlotte, Op een zonnige middag zong zij Franse chansons op de Noordermarkt in Amsterdam en werd ‘ontdekt’ !  Sindsdien zingt zij in alle theatertjes van dit land en trad kortgeleden op bij ‘podium Witteman’. Gitarist Philip weet op bijzondere wijze het chanson te ‘draperen’ om het timbre van Charlottes stem. Samen brengen zij een schitterend repertoire vol mooie Franse klassiekers.
17 maart – LAVALU – Liedjesprogramma  Solitary High. Een affaire : klassiek met pop. LAVALU flirt in de 21e eeuw met Schubert, Debussy en Satie. Klassiek op de piano – pop in de zang. Componiste en performer LAVALU neemt ons mee onder haar huid, daar waar het licht niet gaan kan. De sfeer is tastbaar. Kamermuziek voor nu.
Plaats : ’t Reghthuys, Reghthuysplein 1, zaterdagavond om 20:00 uur, Toegang: leden €15, niet-leden €18,  jeugd €5. Bespreken: Wanda den Besten op E-mail muziek@reghthuys-nieuwkoop.nl  of telef. 06 281 185 94.
Voor aanvullende informatie en folders, kom vooral naar de Culturele Markt  in  de Kaleidoscoop, de Verbinding 2, Nieuwkoop op zaterdag 2 september a.s. van 16.00 tot 19.00 uur.