Nieuwe Drechtbrug bijna klaar

Regio / Leimuiden – Voorafgaand aan de laatste weekendafsluiting, op donderdag 13 april, wordt een feestje gevierd, omdat de nieuwe Drechtbrug bijna klaar is.

drechtbrug
Dat doet de provincie met de direct omwonenden en gemeentelijke vertegenworodigers. Wethouder Yvonne Peters (gemeente Kaag en Braassem) en projectleider van provincie Zuid-Holland Carine Adriaansens zullen het nieuwe naambord van de Drechtbrug onthullen en samen met de aanwezigen het glas heffen. Dat doen zij op donderdag 13 april van 17.00-18.00 uur onder de Drechtbrug, Vriezekoop Noord.

Op de N207 tussen Hillegom en Alphen aan den Rijn neemt de provincie maatregelen die de doorstroming van het verkeer gaan bevorderen. Er komen onder andere extra rijbanen op het drukste wegvak. De provincie legt busstroken voor R-net  aan, verbetert de kruispunten en vervangt de bruggen over de Drecht en de Leidschevaart. De provincie werkt hierbij samen met de gemeenten die aan dit tracé liggen, waaronder de gemeente Kaag en Braassem.

Provincie Zuid-Holland heeft sinds eind 2015 gewerkt aan het vervangen van de Drechtbrug (N207) bij Leimuiden. Een ingrijpende operatie. Binnenkort is de nieuwe verbrede Drechtbrug een feit. Na de weekendafsluiting van 14-17 april 2017 worden alle rijstroken opengesteld voor het wegverkeer. Een belangrijke stap in het verbeteren van de doorstroming en het beter bereikbaar maken van de regio.