Nieuwe expositie bij Bakker & De Vos

Nieuwkoop – Net voor de zomervakantie is er weer een nieuwe expositie geopend bij Bakker & De Vos. Deze keer zijn de werken van Nieuwkoper Danny van Zaal enkele maanden te bewonderen in het Centrum voor bewegen en gezondheid.

Deze tentoonstelling, de zeventiende sinds de opening van de praktijk in Gezondheidscentrum de Vijver aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop, volgt op de tentoonstelling van Therese van Straten-Koenders en Cobi Langerak-Bot uit Woerdense Verlaat.

Deze keer een compleet andere expositie dan de vorige; in plaats van klassieke schilderijen maakt Danny van Zaal gebruik van moderne technieken waarbij de computer een hoofdrol vertolkt. Meestal zet hij zijn illustraties eerst op papier om ze vervolgens uit te werken op de computer met programma’s als Adobe Photoshop en Illustrator. Op die manier worden analoge technieken gecombineerd met digitale collages met zeer verassende effecten tot gevolg.

Danny is nog een zeer jonge kunstenaar, hij is 23 jaar, en kwam via de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht uiteindelijk terecht op de Willen de Kooning Academie in Rotterdam waar hij pasgeleden afstudeerde als illustrator en animator. De expositie bij Bakker & De Vos is niet zijn eerste tentoonstelling; hij deed al enkele malen mee met de Kunstroute in Nieuwkoop en ook waren zijn werken ook al te bewonderen in ’t Reghthuys in Nieuwkoop. Daarnaast exposeerde hij al en Rotterdam en Bodegraven.

Z’n inspiratie vindt hij vooral in de natuur maar ook in de geschiedenis en het resultaat daarvan is de komende maanden dus te zien bij Bakker & De Vos, Vijverhof 1 in Nieuwkoop. Loop gerust even binnen om zijn kunstwerken te bezichtigen. U bent van harte welkom.

Artikel bron: Bakker en de Vos
Foto bron: Danny van Zaal