Nieuwe expositie bij Bakker & De Vos

Nieuwkoop – Op vrijdag 21 oktober om 16.30 uur wordt er  weer een nieuwe expositie geopend bij Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid.

Nadat de mooie portretten van de Noordense kunstenares Moniek van Dijk de praktijk gedurende de zomer hebben versiert is het nu de beurt aan, de in Nieuwkoop nog onbekende kunstenares, Annemarie Rijkse. Met haar kleurrijke schilderijen, die ze samen met haar vriend, Han Teters, heeft gemaakt, zal ze de praktijk in de donkere dagen rond kerstmis opfleuren. De kunstwerken blijven tot eind januari te bezichtigen in de fysiotherapiepraktijk.

Annemarie is Haarlemse van geboorte en heeft jaren in Heemstede gewoond. Na een aantal jaren in Nederhorst den Berg is ze nu sinds een aantal maanden woonachtig in Nieuwkoop. Ze is al meer dan 25 jaar actief als kunstenares. Aanvankelijk richtte ze zich vooral op het maken van portretten. Zo maakte ze onder andere een houtskoolportret van de heer Bolkestein, in die tijd politiek leider van de VVD en ook houtskoolportretten voor de dichtbundel “Taal der Ogen” met gedichten van Nico van der Raad.

Later heeft ze zich breder ontwikkeld in portret boetseren, schilderen en weer later fresco-achtige schilderijen. Vanaf 2010 is ze haar eigen bedrijf begonnen onder de naam “Kunstanne” en geeft ze onder andere workshops waarin schilderen wordt gecombineerd met muziek.

Belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom bij de opening waarna, onder het genot van een hapje en een drankje, de expositie bekeken kan worden. Uiteraard kunt u ook in de weken daarna gewoon even binnen lopen om een kijkje te nemen.

SONY DSC

SONY DSC