Nieuwe verzamelcontainers

Nieuwkoop – In het centrum van de kern Nieuwkoop zijn nieuwe ondergrondse containers voor glas en papier geplaatst. Voormalig Olympisch schaatskampioen Gianni Romme gooide samen met wethouder Guus Elkhuizen het eerste glas in de nieuwe containers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gianni Romme is de glascoach van de landelijke organisatie ‘Nederland Van Afval Naar Grondstof’ (Nedvang) en promotor van de campagne ‘Glas in ’t bakkie’. Wethouder Guus Elkhuizen is blij met de nieuwe containers op het Kennedyplein en het Ringslootpad. “Dit moet zeker helpen om meer glas apart in te zamelen.”

Het promotieteam van ‘Glas in ’t bakkie’ bracht de inzameling en recycling van glas onder de aandacht bij het winkelend publiek. Zij vertelden over het gemak van glas scheiden en deelden gratis glastassen uit. Houdt u uw glas en papier al apart? In totaal staan er 39 glascontainers in de gemeente Nieuwkoop. Iedereen heeft een glascontainer in de buurt: bij de supermarkt of in de wijk.

Inwoners van Nieuwkoop gooiden in 2016 gemiddeld 22 kilo glas per jaar in de glasbak Dat klinkt goed, maar er verdween ook nog 5 kilo glas per jaar per inwoner in de restafvalbak. Glas is 100% recyclebaar en daarom vraagt de gemeente extra aandacht voor het scheiden van glas. Dat wordt bovendien nog makkelijker, want u mag het glas voortaan met restjes en deksels in de glasbak gooien. Tip: Staat het glasbaklogo op het etiket van een product? Dan weet u zeker dat dit product in de glasbak mag.