Nieuwjaarsborrel Gemeente Nieuwkoop

Nieuwkoop – Op maandagavond 2 januari werd de jaarlijkse Nieuwjaars Borrel gehouden in het Gemeentehuis Nieuwkoop te Nieuwveen. Tijdens deze avond werden diverse sporters in het zonnetje gezet, maar ook was er weer een vrijwilliger van het jaar uitgeroepen.

De avond verliep uitermate gezellig onder genot van bijzondere hapjes gemaakt door enkele Nieuwkoopse statushouders, zo werden onder andere heerlijke Syrische en Somalische hapjes voorgeschoteld.

Burgemeester Frans Buijserd sprak de gasten toe in de raadzaal en sprak daar onder andere zijn lof uit over de jaarlijks georganiseerde vuurwerkshow in Nieuwveen en het feit dat Nieuwkoop zijn eerste editie erop heeft zitten.

Ook de welvaart in binnen- en buitenland kwam aan bod en de transformatie/evolutie van bedrijfsvoering binnen de gemeente Nieuwkoop werd besproken in de jaarlijkse toespraak.

De burgemeester sloot af met de pakkende songtekst “Times they are a Changin’” van Bob Dylan.

img_9803

Burgemeester Frans Buijserd hield zijn speech voor een volle raadszaal

Sport

Na de opening van onze burgervader nam Wethouder Guus Elkhuizen het stokje over. Hij sprak zijn trots uit over de sportieve activiteiten en initiatieven die er binnen de gemeente Nieuwkoop genomen worden door clubs en verenigingen.

Ook werden er enkele landelijke en Europese sportkampioenen gehuldigd. Zo werden de 4 twirslters Iris Sassen, Roos den Besten, Femke Janmaat en Celina Byrne en snelwandelaar Rob Tersteeg publiekelijk erkend en ontvingen zij een tekening van de Nieuwkoopse kunstenaar Mark Dolk.

img_9837

V.L.N.R. Iris Sassen, Roos den Besten, Rob Tersteeg, Guus Elkhuizen, Femke Janmaat en Celina Byrne

Vrijwilliger van het jaar

Wethouder Paul Platen zette de zeer verraste Evert van ’t Wout uit Zevenhoven in het zonnetje met de titel “Vrijwilliger van het Jaar 2016”. Als dank voor al zijn inzet binnen de gemeente Nieuwkoop kreeg Evert een mooi kunststuk van Frank Boogaard genaamd Chapeau!

img_9853

Evert van ’t Woud ontving een Chapeau van Wethouder Paul Platen voor zijn inzet als vrijwilliger

Thomasvaer en Pieternel

Ook Thomasvaer en Pieternel waren deze avond weer op het podium te vinden om hun ongezouten mening te geven over de Nieuwkoopse politiek.

img_9859

Thomasvaer en Pieternel