Nieuwkoop Halve Marathon 2018

Nieuwkoop – De 32e editie van de Halve Marathon van Nieuwkoop wordt op zondag 2 september gehouden.

Lopers in actie (archieffoto)

De halve marathon gaat na de start om 11.00 uur op het Regthuysplein vanuit Nieuwkoop via een mooi rondje naar Noorden, het Noordse Dorp en Woerdense Verlaat. Dan tussen de rietkragen door en via een slingerende weggetje naar De Meije en van daaruit via het fraai vernieuwde Meijepad weer  terug naar Nieuwkoop.

Naast de halve marathon is er ook een wedstrijd over 10 kilometer. Evenals de afgelopen jaren zullen de deelnemers aan deze afstand met bussen vervoerd worden naar het startpunt in de Meije en van daaruit dezelfde prachtige route lopen als de lopers aan de halve marathon. Buiten de 10 kilometer en de halve marathon is er ook nog een wedstrijd over 5 kilometer, een jeugdloop over 1 kilometer en een kinderloop waarbij er voor alle kinderen een leuke surprise is.

Ook de wandelaars en Nordic Walkers komen aan hun trekken; er zijn diverse loopafstanden, variërend van 10 tot maar liefst 25 kilometer, uitgezet in de aantrekkelijke omgeving van Nieuwkoop.

Een evenement als de Halve Marathon vraagt nogal wat voorbereiding, zowel van de organisatie als van de deelnemers. Gelukkig kan de gehele zomerperiode nog benut worden om optimaal geprepareerd aan de start te verschijnen.

Hier kunt u zich uiteraard ook melden als u de organisatie middels sponsoring wilt ondersteunen.

Alle informatie over de Halve Marathon van Nieuwkoop vindt u op de website www.nieuwkoophalvemarathon.nl