Nieuwkoopse ijsbanen open

Nieuwkoop – De ijsbanen in Nieuwkoop gaan vanaf heden open. Nog heel even kans op wat ijspret. In Langeraar is een tijdelijke ijsbaan bij Manege Vosseburch al een paar dagen open.

De landijsbaan in Nieuwkoop (Bernhardlaan) is vandaag vanaf 10.00 uur open. Gisteravond meldde de voorzitter: ‘We hopen nog op een goede koude nacht zodat het ijs nog wat sterker kan worden. Het is aan de krappe kant, dus willen we graag onze ijsbaan speciaal openstellen voor de jeugd!’

IJsvermaak Zuideinde

Ook de ijsbaan aan het Zuideinde (langs Meijepad) gaat open. Zaterdag 3 maart houdt IJsvermaak Zuideinde vanaf 13.00 uur “ijsvermaak” voor jong en oud. Voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar is er een triatlon met de onderdelen curlen, priksleeën en kortebaanwedstrijden. Voor de winnaars liggen medailles klaar. Deelnemers vanaf 12 jaar (dus ook volwassenen) kunnen met het curlen en priksleeën ook een gooi doen naar prijzen. En vanzelfsprekend is de koek en zopie tent open. Aanvang is om 13.00 uur.

Schaatsen bij Manege

In Ter Aar (Papenveer) is het niet gelukt een mooie ijsvloer bij de ijsbaan aan de Oost kanaalweg te realiseren. Als alternatief heeft de Ter Aarse ijsclub samen met manege de Vossenburgh een heel mooi ijsbaantje aangelegd dat geschikt is voor de jeugdige schaatsers.

Het ijsbaantje is te vinden op de Langeraarseweg 160, Langeraar. De ijsbaan donderdag 1 maart en vrijdag 2 maart open van 10:00 uur tot 15:00 uur.

De baan is gratis toegankelijk voor jeugd (en hun ouders) die lid zijn van STG Ter Aar en leden van de Vosseburch. Let op! Jouw helm van STG Ter Aar is ook je toegangsbewijs tot deze leuke ijsbaan. En ben je lid van de Vosseburgh? Draag dan je cap als toegangsbewijs.
Ben je geen lid? Ook dan mag je komen schaatsen. De toegang is slechts €1,=. Uiteraard is er ook koek en zopie aanwezig.

Meer info ook op https://www.teraarseijsclub.nl of http://www.schaatsen-nieuwkoop.nl/