Nieuwkopers exposeren bij Bakker & De Vos

Nieuwkoop – Op vrijdag 27 januari om 16.30 uur wordt er  weer een nieuwe expositie geopend bij Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid.

Na de kleurrijke schilderijen van Annemarie Rijksen is het nu de beurt aan twee echte Nieuwkopers. Peter ten Hake en Cees Slotboom; beiden lid van fotoclub Open Oog en al vele jaren bezig met fotografie, eerst analoog en de laatste jaren uiteraard digitaal.

Peter ten Hake ging al op jonge leeftijd de plas op met z’n vader in een bootje om vogels te kijken en eigenlijk werd dat steeds meer ook z’n eigen hobby. Eerst met de verrekijker en later probeerde hij ook de vogels te fotograferen. Het vastleggen van de schoonheid van de natuur is nu zijn belangrijkste onderwerp maar via de bijeenkomsten van de fotoclub en workshops leert hij ook steeds meer nieuwe technieken zodat hij niet meer uitsluitend natuurfoto’s maakt.

Cees Slotboom trekt er het liefst met de caravan op uit en is gefascineerd door roofvogels. Om deze te zien en te fotograferen moet hij dan wel vaak vroeg op maar dat ervaart hij niet als een probleem. Zijn er geen vogels te zien dan is de natuur mooi genoeg om op een nadere manier vast te leggen. Het bespreken van de foto’s op de fotoclub vindt hij erg leerzaam en de resultaten worden dan ook steeds beter.

De foto tentoonstelling van de Nieuwkopers is de dertiende expositie sinds de opening van de praktijk in Gezondheidscentrum de Vijver aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop.

Belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom bij de opening waarna, onder het genot van een hapje en een drankje, de expositie bekeken kan worden. Uiteraard kunt u ook in de weken daarna gewoon even binnen lopen om een kijkje te nemen.

Bakker Vos a 15-01