Nieuwveense brandweer tweede

Nieuwveen – De finale van de regionale brandweerwedstrijden die zaterdag 27 oktober werd gehouden in Reeuwijk, is niet slecht uitgepakt voor de kazerne Nieuwveen. De ploeg behaalde een tweede plaats.

De Nieuwveners scoren over het algemeen goed tijdens brandweer wedstrijden en hadden daarom ook deze finale van de regio bereikt. Met acht andere ploegen moest men een ingewikkeld scenario bestrijden.

Dat scenario bestond uit brand en hulpverlening. De melding was dat er een kraan in brand stond op een vakantiepark. Ter plaatse bleek inderdaad dat de kraan in brand stond, maar deze stond zo dicht tegen de gevel, dat het vakantiehuisje ook in brand was geraakt. In het huisje zaten enkele slachtoffers. Doordat de kraan in brand was geraakt en de druk van de hydroliek-olie was weggevallen, was ook de giek naar beneden gevallen in het water, maar daar was een slachtoffer aan het werk. Deze stond in het water, vast met zijn hand omdat er een pen door zijn hand zat.
De brand moest geblust worden en de slachtoffers gered, maar dat moet uiteraard wel veilig.
‘Een leuk scenario, maar er moest wel keihard gewerkt worden om het binnen de tijd af te ronden.’

Nieuwveen moest alleen het team van Rijnsburg voor zich dulden en kreeg ‘s avonds, in de kazerne van Reeuwijk, de tweede prijs uit handen van ing. J.J. Zuidijk, commandant Brandweer Hollands Midden.
Uitslag
1. 1562 punten kazerne Rijnsburg
2. 1511 punten kazerne Nieuwveen
3. 1496 punten kazerne Nieuwerkerk aan den IJssel
4. 1468 punten kazerne Ouderkerk aan den IJssel
5. 1221 punten kazerne Haastrecht
6. 1442 punten kazerne Valkenburg
7. 1441 punten Meldkamer Brandweer
8. 1286 punten kazerne Noordwijkerhout
9. 1162 punten kazerne Woubrugge.