Nog even lekker buitenweer

Regio – De week begint met prima weer, vrij veel zon en 19-23 graden. Daarna wordt het opnieuw wisselvallig met enkele buien, bewolking en temperaturen rond 18 graden. Niet heel mooi en langzaamaan lijken we richting herfstweer te gaan.

wolken1

Vanochtend trekken wolkenvelden over het zuidwesten. Daarbij is kans op een enkele spat regen, maar het stelt nauwelijks iets voor. Ook in Brabant kunnen enkele wolkenvelden overtrekken. In de rest van het land zwaait de zon de scepter en is het prachtig nazomerweer.

Vanmiddag ontstaan verspreid over het land enkele stapelwolken, maar het grootste deel van de tijd is het zonnig. In het zuidwesten en zuiden is meer bewolking. De maxima liggen tussen 19 graden in Zeeland tot 23 in de Achterhoek en het oosten van Limburg. De zuidenwind is zwak tot matig.

Vanavond raakt het vanuit het zuidwesten geleidelijk bewolkt en neemt de kans op regen toe. In de nacht naar dinsdag zijn er veel wolkenvelden. Her en der valt wat lichte regen of motregen. In het noorden en oosten daalt het kwik naar 12-15 graden. In de rest van het land is het met 15-17 graden iets warmer.

Dinsdag trekken veel wolkenvelden over het land. Soms is ook ruimte voor de zon. Verspreid over het land kan een bui vallen. Met 20-22 graden is het nog best aangenaam weer. De wind draait gedurende de dag van zuid naar zuidwest en is matig boven land tot vrij krachtig aan de kust.

Woensdag zoekt de wind de westhoek op en wordt koelere lucht aangevoerd. De middagtemperaturen komen uit op 17-19 graden. Wolkenvelden en zonnige perioden wisselen elkaar af en her en der valt een bui.

De dagen daarna houdt het licht wisselvallige weer aan. Dagelijks is kans op enkele buien en er trekken vaak wolkenvelden over het land. Met circa 18 graden is het aan de frisse kant. Normaal komt de temperatuur uit op 19 graden in het noorden tot 21 in het zuidoosten. In het weekend lijkt de herfst haar intrede te doen. De kans op regen neemt flink toe en de wind trekt fors aan. Stabiel en aangenaam nazomerweer lijkt er voorlopig niet in te zitten.

Bron: weeronline