Nog even pieken en daarna koeler

Regio – Nog één dagje mooi weer en dan krijgen we weer met een westelijke wind te maken en daar hoort een wat koeler (normaal voor deze tijd van het jaar) weerbeeld bij.

zonnig

Vandaag, vrijdag, zijn er in de ochtend flinke zonnige perioden en stijgt de temperatuur naar 20-23 graden.

In de middag wordt het in grote delen van het land zomers met 25-28 graden. In het zuidoosten stijgt de temperatuur naar 29 graden en kan het met 30 graden plaatselijk tropisch worden. Aan de kust van Zeeland en op de Wadden wordt het 22-23 graden. In de middag wordt de wind aan de westkust aanlandig en wordt het koeler. In het binnenland is de wind zwak en variabel van richting.

Aan het begin van de middag is het vrij zonnig, maar later verschijnen in het zuiden enkele wolkenvelden. In de tweede helft van de middag kan in de zuidelijke provincies een lokale onweersbui ontstaan. Daarbij is kans op hagel en ‘s avonds is er nog kans op onweersbuien.

In de nacht zijn er veel wolkenvelden en trekken enkele buien over het land. Lokaal kan onweer voorkomen. Het wordt een vrij warme nacht met minima van 14 tot 16 graden.

Zaterdag zijn er veel wolkenvelden en zo nu en dan valt er regen. Bij een matige westenwind wordt het 18-19 graden aan de kust, 21 graden in de centrale delen en 23 in het oosten en zuidoosten. Aan het eind van de middag wordt het in het westen droog en breekt de zon door. In de avond klaart het ook in het binnenland op en wordt het op de meeste plaatsen droog.

Zondag zijn er stapelwolken met tussendoor zon en in de middag kan een lokale bui ontstaan. In de kustgebieden blijft het waarschijnlijk droog en daar is het ook wat zonniger. Het wordt 18 graden aan de kust en 20 tot plaatselijk 22 graden in het zuidoosten. In de avond is er meer bewolking en kan ook in het westen wat regen vallen.

Maandag zijn de stapelwolken talrijker en kunnen vooral in het binnenland buien ontstaan. Af en toe breekt de zon door en met 16 graden aan de noordwestkust tot 19 graden in het zuidoosten is het iets koeler dan normaal. De wind blijft in de westhoek.

De dagen daarna is het wisselvallig maar later in de week stijgt de temperatuur naar vrij normale waarden van 18-22 graden.

Bron: weeronline