Nog even zomers (in het oosten)

Regio – Ook dit weekend is het nog lekker zomers. Vanaf volgende week is er toch wat verandering.

Vanochtend hebben het midden en zuiden te maken met veel bewolking, toch is het al aardig warm. In de kustgebieden is het een stuk frisser door wind van zee. Vanmiddag neemt in het noorden de bewolking toe. Het wordt 22 graden in het westen en 26 langs de oostgrens, maar door de hoge luchtvochtigheid voelt het benauwd aan. Vlak aan zee waait een frisse noordelijke zeewind en is het koel met 18-21 graden.

De zaterdag begint op veel plaatsen bewolkt en vooral in het noorden kunnen enkele buien voorkomen. De buien trekken weg en geleidelijk breekt op steeds meer plaatsen de zon door. Het wordt een stuk warmer dan de vrijdag. In de kustgebieden is het door een frisse noordenwind beduidend koeler met 18-21 graden.

Zondag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. In het zuiden en oosten kan in de middag een bui ontstaan. In Zuid-Limburg kan dan ook onweer voorkomen. Op de meeste plaatsen blijft het droog zomerweer. De wind komt nog steeds uit het noorden en is zwak tot matig. Aan zee waait het wat harder en houdt de zeewind het kwik relatief laag met 18-21 graden. Landinwaarts wordt het beduidend warmer.

Vanaf dinsdag krijgen we normale temperaturen voor de tijd van het jaar met 17-21 graden. Het is licht wisselvallig met vaak wolkenvelden, soms wat zon en af en toe een bui.

Bron: weeronline