Nog wat te koud

Regio – In het weekend is er een afwisseling van zon, stapelwolken en een enkele bui. Het wordt 10-12 graden, maar de matige noordwestenwind maakt het voor het gevoel een paar graden frisser.

sierkers-shutter-630

Vandaag, vrijdag is het overwegend bewolkt, maar soms is ook een streepje zon te zien. Her en der kan een bui voorkomen. Met 12 graden op de Wadden tot 15 in Brabant is het warmer dan de afgelopen dagen. De westenwind is matig tot vrij krachtig in het binnenland. Op de Wadden is de wind mogelijk krachtig.

In de avond gaat het vanuit het noorden (licht) regenen. In de nacht kan in het hele land wat regen vallen. De minima liggen tussen 5 graden in Groningen en 9 in Zeeland.

Zaterdag trekt de meeste regen naar het zuiden weg. Droog wordt het niet. Lokaal kan nog een bui ontstaan. Er is een afwisseling van zon en stapelwolken. De maximumtemperatuur ligt tussen 10 graden in het noorden en 12 in het zuiden. De overwegend matige noordwestenwind maakt het voor het gevoel fris. In de nacht naar zondag zijn er wolkenvelden en opklaringen. Het koelt af naar 1 graad in het oosten tot 4 graden in het westen. Aan de grond vriest het licht.

Zondag is er een afwisseling van wolkenvelden en zon. In het noordoosten kan een enkele bui vallen, maar in de rest van het land blijft het overwegend droog. De middagtemperatuur ligt tussen 10 graden in het noorden tot 12 in het zuiden. Er staat een zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen.

Na het weekend is het licht wisselvallig met een afwisseling van wolkenvelden, zonnige perioden en zo nu en dan een bui. Het is fris voor de tijd van het jaar. De maxima liggen tussen 9 en 12 graden. Dat is ruim onder de normaal van 15 graden. Ook tijdens Koningsdag lijkt het wisselvallig te worden. Met circa 9-11 graden is het behoorlijk fris.

Bron: weeronline