Non in Nieuwkoop

Aapje dacht dat er geen nonnen meer in Nieuwkoop waren, ook geen zusters Ursula. Maar er is een virtuele non en die hield een net-werk borrel in de hal van het gemeentehuis

aapje

Is het wel netjes als een non borrels schenkt en wat betekent net werken?

Het ging om belangstellenden voor een nieuwe website  van het Netwerk Ontdek Nieuwkoop.  Non die een bezoeker moet verleiden om naar een mooi plekje te komen. Aapje hoort haar al roepen gelijk de Lorelei, joe hoe!

De site staat in Splash ( vakterm)  maar roept dus gelijk een beeld op dat je in de Nieuwkoopse plassen kan splashen.

Het eerste scherm wat je krijgt te zien heet de landingspagina. Die Non is dus geland, waar kwam ze dan vandaan of kwam ze uit de lucht vallen. Dan is ze een  afvallige non uit de cloud.

Op de landingspagina moet Aapje kiezen uit drie mogelijkheden, de info van de gemeente, of ontdek Nieuwkoop of wonen in Nieuwkoop.  Je kan niet kiezen voor “ik wil weg uit Nieuwkoop” omdat ze daar kunst in de sloot zetten, alles aan elkaar lassen en dat kunst noemen en een otter het kunstje leren om veilig over te steken bij gebrek aan tunnels.

Je kan ook niet kiezen voor ik ben vluchteling en overweeg om naar Nieuwkoop te komen wat kunnen jullie aanbieden. Je kan ook niet kiezen voor ik ben oud en wil in mijn eigen dorp naar een bejaardenhuis waar staat er wat leeg?

Deze  virtuele non  is dus een hulpverleenster op afstand  die  je op die drie dringende onderwerpen de weg wijst.

Virtueel wordt Aapje dus bij de hand genomen. Nu is Aapje van zich zelf al bijdehand  en heeft hij slechts interesse waar nog echte nonnen gevonden kunnen worden als mantelzorgsters.

Aapje