Noodfonds ONE voor alle inwoners

Nieuwkoop – De gezamenlijke kerken hebben een noodfonds opgericht. ONE: Omzien Naar Elkaar. Je kan hulp vragen, maar ook aanbieden.

Noodfonds Nieuwkoop

Het is niet makkelijk van een minimum inkomen of van een uitkering rond te komen. Steeds vaker komt het voor dat mensen niet meer in staat zijn de meest noodzakelijke uitgaven te doen. De overheid heeft wetten en regelingen om mensen met financiële problemen te helpen. Toch kan het gebeuren dat deze regelingen geen of onvoldoende oplossing bieden. Voor dit soort situaties hebben de gezamenlijke kerken in Nieuwkoop het initiatief genomen om een noodfonds op te richten: Noodfonds Nieuwkoop O.N.E. (Omzien Naar Elkaar).

‘Helpen waar geen helper is’

Het noodfonds is er voor alle inwoners van de gemeente Nieuwkoop die in een acute noodsituatie verkeren of dreigen te raken. Wanneer instanties geen of niet snel genoeg hulp kunnen bieden, kan het noodfonds wellicht iets betekenen. De hulp wordt gegeven zonder onderscheid naar sekse, ras of afkomst, geaardheid of godsdienst.

Hulp ontvangen of hulp bieden

Op de website www.noodfondsnieuwkoopone.nl kunt u zichzelf of iemand die hulp nodig heeft  aanmelden voor het noodfonds. Bellen kan ook via het noodnummer 06-4105 0075 of stuur een WhatsApp bericht. Het geld wordt gegeven in de vorm van een lening. Als blijkt dat terugbetaling niet mogelijk is, kan de lening een gift worden. Liever vrijwilliger worden of een financiële bijdrage leveren? Ook dat kan via bovengenoemde website.