Normale temperaturen

Regio – Vandaag hebben we een grijze en wat mistige start. Later is er wat ruimte voor de zon. In het weekend volgt regen en na zaterdag wordt het kouder.

wolken1

Vandaag, vrijdag start de dag op veel plaatsen grijs met mist of lage bewolking. Gedurende de ochtend breekt op steeds meer plaatsen de zon door, maar vooral in het zuiden en oosten kan het lange tijd grijs blijven. Langs de kust is kans op een enkele bui. Het wordt 11 graden in Twente tot 13 in het zuiden en westen van het land. De wind is zwak tot matig en waait uit het zuiden. Aan zee is de wind vooral in de middag soms vrij krachtig.

‘s Avonds wordt het overal droog en is het wisselend bewolkt. In de nacht neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. De minimumtemperatuur varieert van 5 graden in Groningen tot 9 graden in Zeeland.

Zaterdag start bewolkt, maar wel op veel plaatsen droog. In het westen neemt de kans op regen al snel toe en in de middag volgt in het hele land regen. Voor de regen uit wordt met een stevige zuidenwind warme lucht aangevoerd. Het wordt 12 graden op de Wadden tot 16 in Limburg. In de middag draait de wind naar het westen en wordt aan zee krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Zondag bestaat het weerbeeld uit een veel bewolking, een aantal buien en slechts af en toe zon. Het vaakst zal de zon te zien zijn in de westelijke kustprovincies. Er waait en matige, aan zee vrij krachtige, westenwind en met 10-12 graden is de middagtemperatuur normaal voor begin november.

Maandag belooft een droge dag te worden. Het weerbeeld bestaat uit een mix van bewolking en zonneschijn. Het wordt 9-11 graden en een frisse noordwestenwind maakt het, zeker in de kustprovincies, voor het gevoel nog wat kouder.

Ook de dagen daarna is het overwegend droog en vrij fris voor de tijd van het jaar. De maximumtemperatuur ligt een aantal dagen rond 9 graden en in de nachten kan het lokaal een graadje vriezen. Later in de week neemt de neerslagkans weer wat toe.

Bron: weeronline