NSV ’46 aast op revanche

Noorden – Aankomend weekend staat de derby NSV ’46 – Aarlanderveen op het programma. In dezelfde klasse reist Sportief af naar Nieuwerbrug en treft daar Rijnstreek.

Voorbeschouwing AAR-NSV-SPO 600x375

In de voorronde van de RTV Lokaal Bokaal hield Aarlanderveen flink huis in Noorden. De ploeg van coach Dennis van der Ing kreeg toen een grote nederlaag te slikken: 0-6. Daar moet wel een kanttekening bij worden geplaatst, de Noordense formatie was verre van compleet, die van Aarlanderveen wél. NSV ’46 is a.s. zaterdag compleet een aast nu  op revanche!

De competitiestart van NSV ’46 is gewoonweg fraai te noemen. Moerkapelle kreeg in eigen huis een 1-4 nederlaag te slikken, de ploeg van John de Vries, o.a. oud-trainer van Sportief, kwam daarmee nog heel goed weg. Verleden week werd titelkandidaat Gouda met 4-0 aan de zegekar gebonden en ook Gouda mocht daarmee niet klagen, het had zo maar een nederlaag met dubbele cijfers aan de broek kunnen krijgen.

Aarlanderveen leefde, na het winnen van de RTV Lokaal Bokaal in een roes, maar werd verleden week ,door Bergambacht, keihard met beide benen terug op aarde gezet, in Aarlanderveen werd het 3-4. Drie dure verliespunten die ergens weer terug gewonnen dienen te worden. Men snakt naar revanche,  en wel zo snel mogelijk, maar daar zal NSV niet aan mee willen werken.

Direct, zo vroeg in de competitie,  al een cruciaal duel waarin Aarlanderveen minimaal gelijk moet spelen om niet (te) ver achterop te raken. NSV daarentegen weet dat het bij winst Aarlanderveen een enorme morele tik toe dient, het gaat smullen worden in Noorden!

Sportief boekte verleden week haar eerste overwinning, Alphia werd in het Woerdense Verlaat met  3-2 verslagen. Een enigszins gelukkige overwinning, maar dat is iedereen, op Alphia na, al lang vergeten, wat telt zijn de punten en die hebben ze in de pocket.  Coach Chris Snatersen laat zijn formatie erg aanvallend voetballen, dat leverde in de eerste twee wedstrijden al vijf tegengoals op.

Met die strijdwijze moet men zaterdag in Nieuwerbrug tegen Rijnstreek wel op haar tellen passen. Die ploeg zal met veel mensen achter de bal spelen en loeren op de counter. Juist daarin lijkt Sportief kwetsbaar, men zal uiterst geconcentreerd moeten spelen en op haar hoede moeten zijn. Als dat lukt, neemt men gewoon de drie punten mee terug naar Woerdense Verlaat!

Auteur: Adrie van Lith