NSV ’46 wint Jeugd voetbaltoernooi

Nieuwkoop – Het Gemeente Nieuwkoop Jeugd Voetbaltoernooi, dat op 15 en 17 april werd gehouden, is gewonnen door NSV’46.

prijsuitr

Wethouder Elkhuizen reikt wisselbeker en de winnaarsschaal uit.

Alle teams vanaf JO9 tot en met JO19 inclusief de meisjes voetbalden in het Paasweekend in het gezamenlijk georganiseerde gemeente Nieuwkoop voetbaltoernooi.

Bij 6 voetbalclubs werd er gevoetbald. Bij 5 van de 6 clubs werd op zaterdag 15 april gevoetbald. Op maandag 17 april werd het laatste en bepalende toernooi gevoetbald. Elk toernooi had zijn eigen winnaars. Sportief haakte helaas vanwege bezettingsproblemen op het laatste moment af.

Op zaterdag 15 april werden bij alle clubs de nieuwe toernooivlaggen vroeg in de ochtend aan de vlaggenmast omhoog gehesen. Bij TAVV werden de wedstrijden gefloten door hun selectiespelers. De eerste medaille werd om 12.00 in Ter Aar aan wethouder Guus Elkhuizen uitgedeeld. Bij SV Nieuwkoop kwam het toernooi pas op gang na een ietwat chaotische start. Het parkeerterrein stond daar helemaal vol en ook op het parkeerterrein aan de Nieuwveenseweg was het druk.

Bij NSV’ 46 bij de meisjeswedstrijden was het af en toe een kippenhok en moest er een ambulance komen vanwege een heupblessure. Bij SV Nieuwkoop was het héél druk met 16 poules, maar daardoor gingen wel bijna alle Nieuwkoopse clubs met een eerste prijs naar huis.

Bij Nicolaas Boys werd er met heel veel plezier gevoetbald. De penaltybokaal bij TAVV in Ter Aar werd gewonnen door Renzo Wijfjes van JO15-1 van Nicolaas Boys. Prijswinnaars werden met veel gejuich ontvangen bij hun eigen clubs.

Er werd overal in poules gespeeld, soms waren er kruisfinales, soms niet. Sommige wedstrijden moesten met penalty’s worden beslist. Er konden penaltybokalen worden gewonnen, er was een Rad van Fortuin en onderling hadden de teams veel plezier, ook in de derde helft. Er werd natuurlijk overal fanatiek maar sportief gestreden. Altior had geluk met het weer, daar begon op maandag de zon lekker te schijnen en eindigde het spannende toernooi in het zonnetje.

Na de zaterdagwedstrijden zat er tussen de nummer 1 en 6 maar 4,5 punt. Alles was dus nog mogelijk. Dit betekende dat het toernooi bij Altior op het nieuwe complex doorslaggevend zou zijn. Na een spannende strijd in Langeraar werd het duidelijk.

De eindstand van het overall gemeente Nieuwkoop Jeugd Voetbaltoernooi was als volgt: 1. NSV ‘46; 2. SV Nieuwkoop; 3. TAVV; 4. Altior; 5. Zevenhoven; 6. Nicolaas Boys.