Oncorevalidatie helpt

Nieuwkoop –  Bewegen en trainen neemt, door de positieve effecten, een steeds grotere plaats in bij de behandeling van oncologie patiënten.

oncorev1

Door de toegenomen behandelmogelijkheden bij allerlei vormen van kanker wordt kanker steeds meer een chronische aandoening. Dit heeft tot gevolg dat de Oncorevalidatie een steeds belangrijkere plaats krijgt binnen de behandeling van kanker.

Lichamelijke training heeft een gunstig effect op de kwaliteit van leven, de spierkracht en de conditie bij mensen met kanker. Uit onderzoek blijkt dat aangepast trainen, ook tijdens een chemo kuur, ervoor zorgt dat kankerpatiënten minder last hebben van vermoeidheid. Door tijdens de chemokuren krachttraining te doen treedt er minder verlies van spierkracht op en door de verbetering van de doorbloeding ten gevolgen van training heeft de chemo meer effect op de tumor. De individuele begeleiding door de gespecialiseerde fysiotherapeut zorgt ervoor dat er geen overbelasting optreedt.

Na de chemokuren kan begonnen worden met de verdere opbouw van spierkracht en conditie. In deze periode is het goed mogelijk om de individuele begeleiding te verminderen. Echter, de stap naar geheel zelfstandig sporten is vaak nog te groot. Daarom zijn er bij Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid, in Nieuwkoop, speciale groepen voor oncologie patiënten onder leiding van de gespecialiseerde fysiotherapeuten Wietske Strijker en Femke Cooper. Door gezamenlijk te trainen is het mogelijk om met lotgenoten contact te hebben, terwijl er ook een positief effect is op spierkracht, uithoudingsvermogen en de algehele fitheid.

Voor meer informatie over dit onderwerp belt u 0172-575261, of stuur een mail naar info@bakkerendevos.nl Meer informatie vindt u ook op www.bakkerendevos.nl