Ondernemers heffen het glas

Nieuwkoop – De nieuwjaarsreceptie van de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop is maandagavond door ruim 135 ondernemers benut om elkaar een goed 2017 toe te wensen.

nwjaar-von

De receptie werd dit jaar gehouden in de Kaleidoskoop in de kern Nieuwkoop, waar alle aanwezigen konden genieten van een prima verzorgd “walking diner”. Ook wethouder Paul Platen (economische zaken) was van de partij.

Voorzitter Leo Kooyman zei dat de VON aan het eerste volle jaar begint. De samenvoeging van verschillende ondernemersverenigingen is goed verlopen en het bestuur is inmiddels op sterkte. Een speciaal woord van welkom was er voor circa 40 nieuwe leden en Kooijman hoopt dat in 2017 het ledenaantal tot boven de 400 zal stijgen. ‘Daar kunt u wat aan doen,’ zo sprak hij zijn gehoor toe. Ook wordt er een sterker beroep op de ondernemers als collectief gedaan en daar is een aantal mensen inmiddels hard mee bezig. Als voorbeeld gaf Kooyman de samenwerking met de gemeente, met St Duurzaam Ondernemen in Nieuwkoop (DON), met Netwerk Ontdek Nieuwkoop (NON) en het bouwen van de website werkeninnieuwkoop.nl.

Tenslotte haalde Kooyman de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Buijserd nog even aan: ‘Buijserd zegt dat we meer naast elkaar moesten gaan zitten om zaken te bespreken en minder dikke brieven of rapporten moesten schrijven. De V.O.N. heeft nog wel genoeg onderwerpen waarover we kunnen spreken, dus we komen er aan. Uiteraard gaan we ook plannen en ideeën uitwerken als inbreng voor de programma ’s van de lokale politieke partijen. In 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen en het is belangrijk om onze rol en positie goed neer te zetten.’