ONE & ONLY haalt Olympische marathon naar Veense Kermis.

Roelofarendsveen – Zaterdag 17 september om 12.00 uur klinkt het startschot voor alweer de veertiende editie van de One & Only estafette-marathon. De One & Only estafette-marathon, dit jaar getiteld CopaKuilBana, is de openingsceremonie bij de Oranjefeesten in Roelofarendsveen en Oude Wetering.

Het thema van de One & Only CopaKuilBana refereert aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De hardloopwedstrijd over 42.195 meter voert over een 2 á 3 km lang parcours dat ieder jaar start en eindigt op een andere locatie, dus over een nieuw “One en Only” traject. Dit keer zullen de lopers maar liefst zeventien keer De Kuil, de burgemeesterswijk, in Oude Wetering doorkruisen. Vanaf de Vostersstraat gaat de route over privéterrein richting de Plantage en Veerstraat, waarna de weg wordt vervolgd achterlangs Jachthaven De Gekroonde Brasem. Men kan zowel individueel, als met een team van vier personen in estafettevorm, aan de wedstrijd deelnemen.

De start- en wisselplek is aan Weteringlaan 22 te Oude Wetering, het plein waar de clubhuizen van vogelvereniging De Diamantvink, De witkop en Motorclub Alkemade staan. De organisatie hoopt dat bewoners en publiek er een zomercarnaval van maken, de deelnemers aanmoedigen en de straten op deze dag doen veranderen in kleurrijk Rio de Janeiro. Een uitgelezen kans om een buurtfeest te organiseren. De One & Only sponsort elk jaar een goed doel in de gemeente, dit jaar Stichting Geef Gehandicapten Kans (StGGK) en Dementievriendelijk Kaag en Braassem. Wil jij weten wie van de deelnemers de magische 42.195 meter het snelste aflegt en ervandoor gaat met het goud? We zien je graag zaterdag 17 september! Nieuwsgierig wie ermee doen? Inschrijving voor de individuele marathon is overigens nog mogelijk. www.oneenonly.nl