Onkruid en Politiek

De Raad van Raarmeer heeft zeer indringend gesproken over onkruidbestrijding. Mooi getimed, want de winter is voorbij en alles gaat weer groeien.

De gemeente let overigens niet altijd zo goed op,  wat bleek toen het over de Intratuin en winkels ging. Bij Intratuin kan je trouwens onkruidbestrijding kopen, maar dat doet er niet toe.

Het ging over een geheel nieuwe innovatieve methode voor onkruidbestrijding. Wethouder Guus en raadslid Kees ( Natuurlijk Nieuwkoop) waren ineens volledig vrienden geworden, weg met dat onkruid, inclusief vastzittend vuil op tegels. Kees had Guus zelfs hardhandig zijn stoep laten zien, daar moest wat aan gebeuren. Ja, politici houden graag hun straatje schoon zeker in verkiezingstijd.

Het onkruid kan verwijderd worden met de mensen van de sociale werkplaats, dus win/win. Maar die bestaat toch niet meer? Dus winnen met een looser?

Het regende complimenten over de nieuwe methode, maar regen is juist goed voor onkruid. De eigenschap van onkruid is dat het steeds terugkeert.

Daar ligt de parallel met de politiek, je kan het bestrijden door om de 4 jaar je rode schoffel tevoorschijn te halen. Maar zie daar: er komen toch weer dezelfde k(n)oppen naar boven: Guus, Kees, Pien, Marco ze komen allemaal weer terug. Onkruid vergaat niet, je hebt er wel werk aan om het in goede banen te leiden.

Met 2 columnisten op 21 raadsleden en 4 collegeleden is dat veel werk, ook tijd voor een innovatie?

Aapje