Onstuimig herfstweer

Regio – Ook vandaag is het wisselvallig. Zaterdag is het tijdelijk droger en rustiger, maar zondag wordt het weer écht herfstweer.

Vandaag trekken buien over het land, tussendoor is er ook ruimte voor zonnige momenten. In de ochtend heeft het zuidoosten de meeste buien, in de middag de kustprovincies. De zuidwestenwind is matig in het binnenland en (vrij) krachtig aan zee. Met 8 tot 10 graden ligt de temperatuur rond normaal.

In de nacht naar zaterdag komen in het binnenland enkele opklaringen voor. Het kan daar afkoelen tot 3 graden, aan zee blijft het zachter. In de kustprovincies blijven buien actief.

Zaterdag is het in het binnenland overwegend droog met af en toe zon. In de kustgebieden komt ook een aantal buien voor. De zuidwestenwind houdt zich rustig en de temperatuur stijgt naar 7 à 8 graden.

Zondag krijgen we mogelijk te maken met een stormdepressie. De wind kan aan zee aantrekken naar stormachtig tot storm, 8-9 Bft. Daarbij kunnen zeer zware windstoten van ruim 100 km/u voorkomen. In het binnenland worden zware windstoten tot 80 km/u verwacht. Er valt veel regen en het wordt weer wat zachter met 8 of 9 graden als middagtemperatuur.

Na het weekend wordt het zeer zacht met temperaturen rond 12 graden. Het blijft de eerste dagen wisselvallig, maar de wind gaat wel afnemen. In de tweede helft van de week wordt het droger en rustiger. De temperatuur gaat dan wel naar beneden. Overdag is het een graad of 8 en ‘s nachts kan het tot een graadje vorst komen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

regenachtigedagen