Onstuimig met zon en buien

Regio – De herfst is nadrukkelijk aanwezig en vandaag wisselen zon en buien elkaar af en wordt het slechts 12 tot 14 graden. Zaterdag wordt een regenachtige dag, maar zondag en maandag is het droger met meer zon.

wolken1

Vandaag, vrijdag, wordt een dag met soms zon, vaak veel bewolking en regelmatig buien. Bij de buien is kans op een lokale klap onweer. De noordwester is in de ochtend meest matig in het binnenland tot hard aan zee, 4-7 Bft. In het noordwestelijk kustgebied is kans op zware windstoten van 80 km/u. In de middag neemt de wind in kracht af. Warmer dan 12 tot 14 graden wordt het niet. Normaal is het een graad of 16. ‘Vanavond verdwijnen de meeste buien en zijn er opklaringen. De wind neemt flink af. In de nacht naar zaterdag maakt het noorden nog kans op een bui. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en in de vroege ochtend gaat het aan zee regenen. Het koelt af naar 12 graden in de kustgebieden en lokaal 8 in het oosten.

Zaterdag krijgen we de zon maar weinig te zien. Vanuit het westen trekt een regenstoring over het land. In het zuidoosten is het tot de middag nog droog met de grootste kans op wat zon. Met 12 tot 14 graden is het fris voor de tijd van het jaar. De wind draait van zuidwest naar noordwest en gaat aantrekken. In het binnenland waait het matig tot vrij krachtig en in de kustgebieden krachtig tot hard.

Zondag ziet er iets vriendelijker uit. In de ochtend is er nog vrij veel bewolking en trekken enkele buien over het land. In de middag breekt de zon steeds vaker door, maar moet de paraplu wel bij de hand worden gehouden. Met een matige tot vrij krachtige noordwestenwind is het rustiger dan voorgaande dagen. Ook de temperatuur valt iets hoger uit met een graad of 15.

Maandag heen frisse start (kwik gaat onder de 10 graden), maar met een beetje geluk blijft het droog. De zon schijnt regelmatig en er staat slechts een zwakke tot matige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt in de middag naar 14 tot 16 graden.

De dagen daarna keert het wisselvallige en winderige herfstweer terug. De zon is niet zo vaak te zien en de temperatuur ligt met 14 graden iets onder de normaal voor half oktober.

Bron: weeronline