Onthulling plaquette Bijna Thuis Huis

Nieuwkoop – Bij het Bijna Thuis Huis in de Fleurstraat onthult Kenneth Ross, zoon van de Amerikaans-Zwitserse psychiater Elisabeth-Kübler Ross, woensdag 22 november om 14.00 uur een plaquette.

bijnathuis huis

Met het onthullen van de plaquette krijgt het huis een nieuwe naam: Het Elisabeth Kübler-Ross Huis. Kübler-Ross was een pionier op het gebied van terminale zorg. Voormalig huisarts Pieter Sluis raakte door haar geïnspireerd en richtte ruim dertig jaar geleden de Hospice Groep Nieuwkoop op. Dankzij een legaat kon toen ook een huis gebouwd worden in de Fleurstraat in Nieuwkoop. Terminal zieken worden daar nog altijd in een thuissituatie verzorgd. Het was destijds het eerste Hospice huis in Nederland en wordt gerund door vrijwilligers.

Naambordje
Aansluitend op de onthulling van de plaquette krijgt ook het parkeerplaatsje bij het huis een nieuwe naam: het Dr.Elisabeth Kübler-Ross plein. Burgemeester Frans Buijserd zal het naambordje onthullen. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Lezing
In de Nederlands Hervormde kerk op het Reghthuysplein in Nieuwkoop is daarna om 16.00 uur een lezing door Cardioloog Pim van Lommel. Van Lommel is internationaal bekend vanwege zijn onderzoek naar bijna dood ervaringen. Deze lezing wordt georganiseerd door de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ). De lezing in de kerk is voor genodigden. Er is echter een beeld- en geluidsverbinding met de Kaleidoskoop, De Verbinding 2, in Nieuwkoop. Belangstellenden kunnen de lezing daar ook volgen.