Ontspannen, ook iets voor u

Nieuwkoop – De vakantieperiode ligt alweer ver achter ons. Het gewone leven is weer begonnen en veel mensen hebben moeite om het ontspannen vakantie gevoel vast te houden.

ontspanning

Voor hen organiseert Bakker & De Vos, bij voldoende belangstelling, opnieuw een korte cursus basis ontspanningsoefeningen. De cursus wordt gegeven door Mirjam van der Knaap; zij is Master in de psychosomatische fysiotherapie en gespecialiseerd in verschillende vormen van ontspanningstherapie. In een korte cursus van drie bijeenkomsten, op de maandagmiddag of op de donderdagavond maakt u kennis met allerlei vormen van ontspannen en gegarandeerd zit er een oefenvorm bij die voor u werkt.

Zoals wellicht bekend zijn er verschillende ontspanningstechnieken; populaire vormen zijn bijvoorbeeld Yoga en Mindfulness maar er zijn ook nog andere methoden. In de cursus krijgt u een aantal oefeningen aangereikt waarmee u thuis aan de slag kunt. Op die manier kunt u thuis, in uw vertrouwde omgeving, proberen wat meer rust te ervaren in de hectiek van alledag.

U oefent in een klein groepje van maximaal vier personen en kunt zo op een laagdrempelige wijze ervaren wat ontspanning voor u kan betekenen. Door deze ervaring kunt u, ook in het soms hectische “normale” leven, beter omgaan met de spanningen die daarbij soms optreden.

Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Voor de drie bijeenkomsten betaalt u € 35,–. Aanmelden kunt u bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, Vijverhof 1 in Nieuwkoop. T: 0172-575261 of per mail info@bakkerendevos.nl