‘Onveilig fietspad Papenveersebrug aanpakken’

Nieuwkoop – Bij de werkzaamheden aan Papenbrug stonden afgelopen week verkeersregelaars, maar normaal is de Papenveersebrug ook al onoverzichtelijk.

Reden voor Langeraarder en CDA-kandidaat Leon Zoet, om hier iets aan te doen en de veiligheid te verbeteren.

Door de kruising met het fietspad in de bocht, en de hoge snelheid van automobilisten is het voor fietsers een onveilige situatie. Regelmatig wordt er door fietsers en omwonenden geklaagd over de gevaarlijke situaties die ontstaan.

Zoet: “Het is gewoon te makkelijk om met hoge snelheid rechtdoor te rijden. Er zijn nu wel drempels aanwezig, maar die blijken keer op keer niet effectief.” Volgens Zoet zijn er twee opties, of de snelheid verlagen van de automobilisten, of het fietspad op een veiligere plek aanleggen. “Het fietspad is bijvoorbeeld in de zomer erg druk als mensen naar het zwembad gaan, en soms gaat het maar net goed. Veiligheid moet voorop staan.”

We moeten echt investeren in dit punt. Mensen vanuit Langeraar en Papenveer maken veel gebruik van deze oversteekplaats. We moeten het veel veiliger maken.” Volgens Zoet moeten er meer signalen komen die de automobilist maant tot remmen. “Dit kunnen lichtsignalen zijn of zichtbare gevarentekens”. Dit is wel een tussenoplossing volgens Zoet: “Liever zorgen we voor een hele nieuwe, veilige verkeerssituatie, maar dat is niet van de een op de andere dag geregeld. Daarom willen we nu alvast deze maatregelen nemen.”

Het CDA wil gaan samenwerken met de provincie op dit punt. “Er is budget voor onveilige fietspunten bij de Provincie Zuid-Holland beschikbaar. Juist daarom is het enorm handig om een landelijke partij in de gemeente te zijn!”